Kort om mina senaste år.



fredag 9 augusti 2013

Studiebesök i Frankrike!

En kontrast till allt detta måste jag berätta om en vän som har ett hus i Frankrike och råkade ut för en akut olycka och ramlade på en stege. Han tog sig till närmaste sjukhus, blev inskriven träffa läkare som konstatera att röntgen var nödvändig varpå han gör röntgen får bilderna och går tillbaka till läkaren med dem. Man konstaterar fraktur på ett revben och berättar vad han kan och inte kan göra nu. Därpå åker han hem Tiden från när ha lämna sitt hem till när han var hemma igen var en timme. Ni hörde rätt - En timme!
Kanske man kan göra ett studiebesök från Svensk sjukvård för att se om där inte skulle finnas massor att ta efter för vår del.

Ja, nu vet jag att det vänder sig i magen på en del och man tänker bakterier och alla möjliga sjukhussjukor osv. Men en fråga då, varför skulle fransmän som är så kräsna tillåta det på 2000 talet. Har själv varit där i 14 dagar och kan bara prata gott om deras hantering av patienter oavsett från vilken världsdel patienten kommer ifrån  såväl inhemsk som internationell.

Please, gör studiebesök här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar