Kort om mina senaste år.



tisdag 8 januari 2013

12 av 14 specialister har slutat i Region Skåne!

Igår var jag fortfarande nockad. Huvudet kändes som en enda stor blyklump och efter jag varit hos läkaren och inne på förenings kansliet var jag helt slut. Nåja, jag gick en långpromenad i förhoppning att kanske må bättre efteråt, men tyvärr, det gjorde jag inte.

I natt sov jag lite mindre och vaknade med lite mera energi. Så det ska väl gå åt rätt håll nu får jag hoppas.

Det var inget speciellt läkaren sa till mig igår mer än att han ändå tyckte jag skulle röntga mig vecka 4, men eftersom jag sagt ja till Spenshult den veckan får det bli vecka 5. Jag gick upp på röntgen och fråga om man kanske kunde se om det fanns tid i början av veckan, eftersom man ändå inte satt upp en någon tid ännu. Men som bekant är inte sånt populärt, därför blev svaret att det kunde de verkligen inte lova.
Nä, men allvarligt, det är inte hela världen denna gång tycker jag. Två sköterskor har sagt till mig att man ändå inte kan se något helt säkert förrän efter åtta veckor. Strålläkaren tycker det blir bra efter knappt fyra veckor. Kan tänka mig att svaret jag kommer få nu när det blir så tidigt är att man får göra en ny undersökning fyra veckor efteråt ändå. Vis av tidigare erfarenhet.

Jo, han sa faktiskt något annat spännande också. Att jag inte längre ingår i några mallar utan att man behandlar mig allt eftersom saker dyker upp och att man ändå tycker det är lite spännande hur jag själv ändrat min egen sjukdomsbild. Det är klart på gott och ont. Men lite skönt känns det ändå att höra att man vill fortsätta i min linje. Nu hoppas jag att det verkligen kommer bli så med i framtiden. Även denna läkare kommer sluta i Region Skåne.

Kan ni förstå, 12 av 14 specialist läkare inom onkologin har slutat i Region Skåne! Det är helt sjukt! Inte klokt... Snart får även vi patienter från region Skåne söka oss till andra regioner i landet för att få specialistvård. Hoppas, hoppas inte min nya onkologläkare slutar också.

Vad har hänt med vår sjukvård egentligen när man skrämmer iväg så många läkare från samma region? Och bara tänk, hur många år kommer det ta att få tillbaka denna kompetens som man så lättvindigt gjort sig av med. Usch, vad ledsen jag blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar