Kort om mina senaste år.



torsdag 24 januari 2013

Är det lagligt att säga att all hälsokost påstår sig bota cancer?

Nu vet jag att man ska vara tyst och inte gå in i för mycket detaljer och ibland kanske till och med hålla tillbaka om sina egna åsikter. Men när en onkolog står och säger att det inte är någon fara med "det vita giftet" för socker måste man ha och det påverkar inte på något sätt. Då undrar jag om vi har lästa samma rapporter överhuvud taget. Hon tom påstod att man ätit det i alla tider. Vet hon inte att cancern ökat efter andra väldskriget och att det var först då man på riktigt började med "det vita giftet" alltså socker. Vem hade råd att äta socker innan dess? Vet hon inte att det gjorts forskning mitt framför våra ögon med undersökningar som direkt visar hur skadligt det är. Gjort av specialist läkare. Eller är hon bara rädd att bli arbetslös om svenska folket börjar leva och må bättre?
Kan man verkligen generellt säga att all hälsokost påstår sig kunna bota cancer? Är det seriöst av en läkare att utrycka sig så? Jag bara undrar. Har hon varit inne på ett apotek de senaste tio åren, undrar jag som kan finna en hel lång rad med varor som från början bara såldes i hälsokostaffärer men nu även konkurrerar om köparnas penningsug att handla mer hälsosamt. Johannesört som skrivs ut i Tyskland före något annat för att skona patienter och inte bli beroende av läkemedel föraktades i mycket hög grad.

Om man får cancer har man lika stor otur som om man är född i ett U-land. Tuff luck!!! Bara att hoppas man kommer på någon form av botemedel innan man dör, både vad gäller oss cancerpatienter och dem som bor i dessa länder. För inte ska man göra något åt något håll!!! Det är inte lönt tyckte hon. Men seriöst, tänk om det inte fanns människor som valt att ägna sina liv åt att hjälpa. Hjälpa alla grupper som har det svårt.

Då menar jag alla dem förutom läkemedelsbranschen för dem var bara ute efter att tjäna pengar (där var en punkt hon fick mig att haja till på, men inte så som hon menade). Visst är det så att företag vill tjäna pengar och läkemedelsbranschen lever på människor som dig och mig som blir sjuka, men vi får inte glömma att vi inte hade haft penicilin eller cellgift utan dessa ockrare. Så man måste i samma mening vara mycket noga med att poängtera för och nackdelar. Sen är det samhället som tillåter dem att tjäna dessa summor och det är nog där vi behöver göra något, men allvarligt...Om du har ett företag, visst vill du tjäna pengar då.

Som ni förstår blir jag besviken att det fortfarande finns läkare som så kan trycka ner människor som redan ligger, skoningslöst utan att vara uppdaterad på vad resten av Sverige just nu pratar om inom läkarkåren. Hon bad oss förvisso att ta reda på saker och ting och lyssna på sunda förnuftet. Bravo, alltså hoppas jag att jag slipper höra på olyckskorpar som henne fler gånger. Jag söker hela tiden information och försöker hitta mer och mer för att hålla reda på vad man själv kan göra för att förhindra att metastaserna får vinna över min kropp, inte ska det komma pessimistiska personer och slå ner på mig inte. Jag har valt väg och kommer aldrig att ändra mig, däremot fortsätta hitta bättre och bättre vägar...

1 kommentar:

  1. Hej Karin..
    har i dag fått svar på senaste röntgen de 35 metastaser jag har står stilla, skönt för visso men ändå jobbigt att veta att de är så många...
    har en fråga till dig ...hur gör jag för att ta kontakt med läkare i tex. paris?
    svara bara om du orkar...
    vänliga hälsningar berita
    bebe_65@hotmail.com min mail adress..

    SvaraRadera